Carta de disconformitat sobre la nova tarificació de les escoles bressol

Des de l'Ampa volem fer circular aquesta carta de disconformitat sobre la nova tarificació de les escoles bressol. Si us plau, compartiu i feu-ne difussió en cas de que esteu d'acord amb els continguts:




Devant la implantació del nou sistema de tarificació social per a les escoles bressol municipals de Barcelona volem expressar la nostra disconformitat amb els efectes que tindrà sobre moltes de les famílies usuàries d’aquest servei. Tot i que aquest sistema s’enuncia com a just i redistributiu a la pràctica suposarà que les famílies de rendes mitjanes assumeixin el cost total de les noves ajudes enlloc de fer-ho l’ajuntament en forma de beques (molt més just perquè es pagaria via impostos progressius que gravarien també les rendes altes i el patrimoni entre altres factors). Estem plenament d’acord en incrementar les ajudes per a famílies amb menys recursos però resulta absurd que aquesta nova tarificació perjudiqui només a les rendes mitjanes amb fills escolaritzats a les escoles bressol. Una tarificació que, d’altra banda, no té en compte altres ingressos que no siguin únicament els rendiments del treball, com per exemple el patrimoni.

Segons el simulador de l’ajuntament una unitat familiar de 3 membres que ingressi 43.100 euros bruts anuals (a la Barcelona dels lloguers a 1.500 euros!) ja veuria incrementada la quota mensual. En canvi, les rendes realment altes no es veuran a penes afectades ja sigui perquè no porten els seus fills a l’escola bressol pública o perquè el sistema de trams no incideix en aquests sectors socials (la progressivitat de pagament s’acaba als 65.000 euros en el cas de 3 membres). Per tant una unitat familiar de tres membres que ingressi 200.000 euros anuals bruts pagarà el mateix que una que cobri 65.000 euros.

Pensem que un Ajuntament amb superàvit com el de Barcelona i amb capacitat de recaptació d’impostos en els sectors que acumulen més riquesa (lloguers turístics, hotels, apartaments...) no hauria de fer assumir aquests costos a les famílies barcelonines treballadores amb fills petits i rendes mitjanes. Estem completament a favor dels impostos progressius perquè la fiscalitat és la clau de la justícia social. En canvi estem convençuts que un sistema de tarificació del qual quedin excloses les rendes realment elevades o el patrimoni de les grans fortunes no pot ser considerat en cap cas “social”.

Confiem que l’actual Ajuntament de Barcelona es replantegi una decisió que perjudica a les famílies de rendes mitjanes i que va en contra del caràcter públic de l’educació dels nostres infants. Per això l’emplacem a reconsiderar aquesta decisió injusta i a buscar altres fonts de finançament per poder oferir els necessaris ajuts a les famílies que més ho necessiten.

Volem aprofitar aquesta carta per expressar el nostre reconeixement a la gran tasca que desenvolupa el personal docent i no docent de totes les escoles bressol municipals de Barcelona, en especial i pel cas que ens ocupa la del Clot de la Mel. Cada dia aquest personal demostra, més enllà de les conseqüències de la crisi en el sector de l’ensenyament, una gran qualitat humana i professional i una gran estima cap als nostres fills.

 

Barcelona, març de 2017

 
AMPA de l’Escola Bressol Municipal Clot de la Mel




Comentaris

Unknown ha dit…
Totalment d'acord... ens el fem nostre
Elisenda ha dit…
https://www.change.org/p/ajuntament-de-barcelona-retirada-del-nou-sistema-de-tarificaci%C3%B3-social-de-les-escoles-bressol-barcelona?recruiter=695138297&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink
Marc ha dit…
Totalment d'acord. Gràcies per explicar-ho tant bé. A veure què fa l'Ajuntament que fa bandera de la governança. Que es dediquin si us plau a obrir més escoles bressol i agilitzar ajudes a les famílies necessitades, en comptes de collar als ciutadans de classe mitjana incrementant preus públics amb l'excusa de l'equitat. Més VPO i més hotels per alliberar pisos turístics que no paguen impostos i beneficien als especuladors.